Velkommen til

Velkommen til mit lille kreative univers.
Til daglig er jeg socialrådgiver og mor til 2 skønne unger. En dreng på snart 6 og en pige på næsten 2...
Elsker at være kreativ og kobler af med mine små projekter...Håber du kan finde inspiration her og links til andre skønne blogs....
Skulle du have brug for at kontakte mig er du velkommen til at sende mig en mail ankrha@hotmail.com

onsdag den 21. marts 2012

BoligMesse i Forum - 2012

Søndag den 18 marts var der dømt tøsehygge og boligmesse i Forum...

Satte kursen mod København søndag formiddag med en skøn veninde. Ren tøse-hygge uden baby og børne larm og en dag med inspiration til boligen.

Jeg skulle være lidt med på det nyeste og ville bestille tog billet via sms, det virkede ikke lige men vi kom afsted trods start vanskeligheder.

Messen var ikke så stor som jeg havde forventet men det var hyggelig - og der blev også tid til en lille tur på strøget.

Herunder er der et udsnit af inspirations billeder fra messen.






















www.artiles.dk 



fredag den 9. marts 2012

Fede hjemmesider og Blogs

Hjemmesider:







http://www.medudsigt.dk/shop/miho-fuglehus-med-7470p.html

Er simpelthen forelsket i disse  små fuglehuse...



Blogs


Kreakuller og krudtuglen

Halskæder

Dybt inspireret af denne http://www.froeken-larsen.dk/ Har jeg lavet lidt forskellige smykker....














Bryllup...

Blev gift med min skønne mand den 15. okt. 2011. Surprise bryllup..
Her er lidt billeder både af brudebuket samt hjemmelavet pynt til festen...



Brudebuket - Lavet af Marianne fra Havnegrønt, Korsør.





















Gæsternes fælles maleri til os:-)

Hjemmelavet malerier til boligen

Nogen gange finder man ikke lige det man vil have på væggen og så må man lave det selv...sysler af og til med, at male...ikke at jeg er særlig talentfuld men jeg kan godt lide det og slapper af når jeg maler:-)





Hvidstens Gruppen..


Kærestetur i biffen...

Søndag den 4. marts... dejlig skøn dag som stod på tur i svømmehallen med ungerne og dejlig kæreste tur i biffen...

Turen gik til Korsør biografteater som er verdens ældste biograf - http://www.korsoer-bio.dk/ooizzCMS/DA/events/guinness/guinness&mid=1057&scid=1241


Hvidstensgruppen, ja det var filmen som dannede ramme om vores lille kæreste tur.
 En meget rørende og bevægende film. 
Jeg synes, at den gav en flot og personlig skildring af modstandskampen i Danmark under 2. verdenskrig. Hvordan en hel familie, et helt samfund, et helt land blev berørt... Jeg kan kun give filmen mine varmeste anbefalinger.


I sommers var vi forbi Hvidsten Kro hvor vi mærkede historiens vingesus..
Billeder ses nedenfor.














Historie


Modtagearbejdet foregik ved, at der kom en kode fra den engelske radiostation BBC: "Husk at lytte" eller "Lyt igen". Det betød, at der ville komme en eller flere engelske Halifax-bombefly over området samme aften, og modtagegruppen skulle være parat. Den første aktion foregik natten mellem den 11. og 12. marts 1943 på Trinderup Hede øst for Mariager, hvor der blev nedkastet 12-14 containere, der blev skjult i et tæt krat.
Marius Fiil blev nu sat ind i tingene og indvilligede - efter at have spurgt sin kone Gudrun til råds - i at deltage i modtagearbejdet. Samme aften kørte Marius i sin hestevogn til Trinderup Hede for at hente våben og sprængstoffer, som han kørte til sin genbo gårdejer Stenz' gård, hvor de blev omladet til Thorup Petersens bil og kørt til Randers, hvor det blev lagt i et depot til senere brug.
For at finde en egnet modtageplads nærmere Hvidsten Kro blev kortene over lokalområdet gransket, og gruppen valgte et område påAllestrupgård, hvor der var et mosehul, der var velegnet til at skjule containerne i, når de var tømt. Modtagepladsen blev kaldt Mustard Point og blev af englænderne betegnet som en af de bedste modtagepladser i Danmark.
Når kodesignalet lød fra BBC kl. 18.15, vidste gruppen, at den skulle være parat til at modtage forsyninger omkring midnat. Når Halifaxen kunne høres i det fjerne, blev der tændt fire signallamper - tre hvide og én rød, der lyste op i luften. Disse lamper angav vindretningen, så piloterne i flyene kunne tage højde for, hvor de skulle "droppe" containerne med faldskærme, så de ramte det rigtige sted. Hele gruppen skulle nu arbejde hurtigt med at få tømt containerne og få slettet sporene for Gestapo. Containerne blev smidt ud i mosehuller i området, hvor de forsvandt, og indholdet blev fragtet videre først til Hvidsten og derfra så hurtigt som muligt videre til fordeling i mindre depoter i Randers. Herfra blev de distribueret til sabotagegrupper i det meste af Jylland. Her blev sprængstoffet brugt til sabotage mod jernbaner,lokomotivremiser, broer og fabrikker, der arbejdede for tyskerne.
Gruppen blev røbet af en engelsk faldskærmsmand, der i december 1943 blev taget af Gestapo og tortureret til at fortælle, hvad han vidste. 

Otte af dens medlemmer blev af den tyske krigsret dømt til døden den 26. juni og henrettet ved skydning i Ryvangen 29. juni 1944 af den tyske besættelsesmagt. Henrettelserne blev årsag til udvidelsen af den københavnske strejkebølge, Folkestrejken (1944), til en egentlig generalstrejke.

De henrettede var:
Mindeplade fra Ryvangen
De øvrige seks medlemmer af gruppen blev ikke dømt til døden:
Tugthus på livstid:
Tugthus på fire år:
Tugthus på to år
Ligene af de otte henrettede medlemmer af Hvidstengruppen blev fundet i Ryvangen, og i sommeren 1945 blev deres jordiske rester ført hjem til Hvidsten og begravet 100 meter nord for Hvidsten Kro, hvor der er en mindelund og rejst en mindesten med følgende inskription:
Daad for Danmark bragte dag
Tappert øvet tro til døden
Lyse lad i morgenrøden
De gav liv for Danmarks sag
Det eneste levende medlem af Hvidstengruppen er Svend Egon Andersen, som bor på Djursland.